Select Page

TeloTest ™

U Poliklinici dr.Jakić možete obaviti i genetske testove kojima se utvrđuje stanično starenje organizma tj. procjena biološke dobi. Riječ je o testu TeloTest ™
Duljina telomera danas se smatra jednim od najvažnijih biomarkera povezanih sa starenjem tijela. Mogućnost održavanja duljih telomera povezana je sa produženim životnim vijekom i usporavanjem razvoja bolesti povezanih sa starenjem. Telomeri su DNA strukture koje se nalaze na krajevima kromosoma i štiti kromosome od pogrešaka koje se mogu dogoditi tijekom ciklusa diobe stanica te od vanjskih i unutarnjih oštećenja.

U slučajevima ranog starenja, duljina telomera je često kraća od očekivane duljine te na taj način pruža informacije o stupnju staničnog starenja tijela. Na temelju rezultata testa liječnik dobiva uvid u genetske karakteristike pacijenta te kako su one povezane sa starenjem, što mu omogućuje pružanje cjelovitih genetskih i terapijskih savjeta pacijentu.

▶️ Kako se mjeri duljina telomjera?

Uzima se uzorak bukalnim brisom tj. iz sline. Ovaj proces provodi se prema strogo kontroliranim protokolima u certificiranim laboratorijima.

▶️ Kome je namijenjen TeloTest™?

  • Muškarce i žene starije od 30 godina koji su zabrinuti zbog svog procesa starenja i traže rješenja za njegovo usporavanje.
  • Pacijente sa obiteljskom anamnezom ranog starenja ili razvoja zdravstvenih stanja koja tome doprinose.
  • Osobe koje žele imati kompletno i cjelovito praćenje svog procesa starenja.
  • Sve osobe koje žele imati učinkovit i personaliziran anti-age tretman.

 

Kontaktirajte nas za sve dodatne info.