Microneedling

Želite smanjiti bore, strije i ožiljke od akni, operacija, opekotina ili pomladiti lice i zategnuti kožu – ovaj tretman je za Vas. Prirodan tretman kože uz pomoć mikroiglica omogućava bolju apsorpciju lijekova, vitamina i drugih nutritijenata koji su potrebni za zdraviji i dugovječniji izgled lijepe i mlade kože.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA TRETMAN MIKROIGLICAMA?

Microneedling je gotovo bezbolan tretman koji učinkovito djeluje u uklanjanju raznih kožnih nepravilnosti poput bora, strija i ožiljaka. Radi na principu minijaturnih uboda na koje naše tijelo reagira – stvara se lažan dojam o oštećenju kože i šalju se impulsi s tom informacijom. Cilj tih impulsa je reakcija tijela jer živci šalju električne impulse koji pokreću zarastanje, a time pojačavaju proizvodnju kolagena i elastina. Ove mikroiglice u jednoj sekundi učine do 150 uboda, a namijenjene su samo za jednokratnu upotrebu na Vašoj koži. Sam tretman se izvodi bez mogućih komplikacija.

 

ŠTO JE MOGUĆE TRETIRATI?

Ovim tretmanom moguće je pomladiti lice učinkovitim uklanjanjem bora, ožiljaka, pigmentacije, smanjiti bore, stimulirati obnovu kolegena i olakšati penetraciju anti-age supstanci u kožu. Dodatna prednost ovog tretmana je moguća obrada inače teže dostupnih mjesta poput područja oko nosa, očiju i usana. Tretman se ne može primijeniti na otvorenim ranama, netom operiranim, opečenim ili ozlijeđenim područjima.

 

PRIPREMA PRIJE TRETMANA

Osim što je na tretman obavezno doći s uklonjenim make-upom, tretirano područje potrebno je detaljno očistiti dodatnim tretmanom prilagođenim Vašem tipu kože, koji će ukloniti mrtvi epitel s tretiranog područja.

 

TRETMAN I POSTUPAK

Trajanje samog tretmana ovisi o veličini pokrivenog područja. Poslije glavnog dijela tretmana mikroiglicama, kožu dodatno hranimo kako bi se umirila i potaknula pozitivno djelovanje aktivnih tvari koje su joj potrebne kako bi postupak rezultirao željenim učinkom.

Za najbolje rezultate savjetujemo ponavljanje tretmana svakih 2-4 tjedna, ovisno o Vašim željama i procjeni našeg liječnika-specijaliste.

 

OPORAVAK

Dan nakon tretmana tretirano područje pokazuje znakove crvenila, iznadprosječne topline i to je potpuno normalno. Specijalist daje konkretna uputstva kako se ponašati poslije tretmana kako ne bi došlo do mogućih upala.

PITANJA I ODGOVORI

Pozdrav, koje stvari treba izbjegavati nakon tretmana? – Anamarija G.

Draga Anamarija, preporuka je neko vrijeme izbjegavati sunce i solarij te primjenu kozmetičkih preparata dok se koža ne umiri, što traje ju principu do nekoliko dana.