Select Page

ANGEL PRP & PRP tretman krvnom plazmom

Želite li poraditi na kvaliteti svoje kože ‘iznutra’ potpuno prirodnim putem, ovo je tretman za vas! PRP tretman pomlađivanja plazmom je revolucionarna metoda korištenja vlastite krvi i matičnih stanica, a rezultati su obnovljena koža i potkožno tkivo, regeneracija, smanjenje bora i poboljšan tonus lica. Od sada uz klasični PRP tretman, u Poliklinici dr.Jakić možete obaviti i ANGEL PRP.  tretman koji je 3x djelotvorniji od standardnog tretmana!

PRIPREMA PRIJE TRETMANA

Priprema uključuje apliciranje anestetske kreme (minimalno 30 minuta prije izvođenja tretmana) i vađenje otprilike 5ml krvi mikroiglicom. Nakon toga, specijalist centrifugom odvaja plazmu od ostalih sastojaka Vaše krvi.

 

TRETMAN I POSTUPAK

Liječnik-specijalist iz minimalne količine krvi tretirane centrifugom izdvoji ključne stanice i proteine, a njihovim ponovnim ubrizgavanjem u regiju kože koja se tretira pospješuje obnovu kože i potkožnog tkiva. Plazma bogata trombocitima prirodno pospješuje normalne procese liječenja, regeneracije i oporavka tkiva na licu, smanjuje bore i poboljšava tonus lica. Koža dobije poseban sjaj, a Vi odmoran i zdrav izgled.

 

OPORAVAK

Većina se pacijenata nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima, budući da eventualne modrice koje se mogu pojaviti prilikom uboda i crvenilo možemo prekriti šminkom.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA POMLAĐIVANJE VLASTITOM KRVI?

Metoda liječenja plazmom donedavno se upotrebljavala samo nakon operacija, najčešće poslije operacija srca. Plazma potiče zacjeljivanje kože, stoga se ovim tretmanom izaziva prirodna reakcija regeneriranja kože. Riječ je o metodi korištenja koncentriranih trombocita u vlastitoj plazmi. Ovaj koncentrat nakon unošenja u kožu uz pomoć faktora rasta izazove prirodnu reakciju regeneriranja kože, pospješuje normalne procese liječenja, regeneracije i oporavka tkiva na licu, smanjuje bore i poboljšava tonus lica.

Budući da se radi o tretmanu vlastitom krvi, isključene su nuspojave. Stanična se terapija koristi već nekoliko godina u plastičnoj kirurgiji, ortopediji, implantaciji mekog tkiva, kao i u estetskoj dermatologiji. Tretman daje odlične rezultate u liječenju ožiljaka – “stare ožiljke” čini blažim, dok svježe ožiljke može i potpuno izbrisati.

Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, a za potpuni učinak savjetuje se učiniti kuru od tri tretmana u razmaku od šest tjedana. Nakon završetka kure mogu se raditi tretmani održavanja, čiju dinamiku određuje stanje kože. 

 

ŠTO JE ANGEL PRP? 

Radi se o tretmanu krvnom plazmom obogaćenom trombocitima koji se od klasičnoga tretmana razliku jer se uzima značajno veća količina krvi pa je koncentracija kojeg dobijemo puno jača nego iz PRP iz epruvete.

Tretman se bazira na aktivaciji faktorima rasta mehanizama obnove koji se inače događaju u našem tijelu nakon ozljede ili upale. Rezultat je promjena u kvaliteti kože koja postane čvršća, sjajnija, zategnutija i ujednačenijeg tona. Koncentracija trombocita je 3x jača, a time i učinak!

Možete izabrati samo tretman lica, ili kombinaciju lica, vrata i dekoltea.

 

ŠTO JE MOGUĆE TRETIRATI PRP tretmanima?

Pomlađivanje plazmom može se koristiti za cijelo tijelo, a uz lice su najčešće tretirane regije vrat, dekolte, ruke i vlasište. Njome se na prirodan način potiče regeneracija i oporavak tkiva, smanjuju bore te poboljšava tekstura kože. Preciznije, mogu se tretirati:

  • Bore: nazolabijalne, smijalice, oko očiju i usta
  • Ožiljci: od akni
  • Pomlađivanje: kože ruku, dekolte, nadlanice, koljena
  • PRP vlasišta  – tretman potiče ubrzan rast kose, te sprječava gubitak kose pa tretman posebno vole muškarci

 

PITANJA I ODGOVORI

Dragi doktori, to vađenje krvi i to.. Jel to sigurno? – Marko B.

Dragi Marko, radi se o jednostavnom i sigurnom tretmanu iz sastojaka iz vaše vlastite krvi, stoga nema prijenosa bolesti, imunoloških reakcija ili alergija. Ipak, u nekim zdravstvenim slučajevima se ne preporučuje, npr. ukoliko pacijent ima povišeni krvni tlak, infekcija, maligne bolesti, bolesti krvi i sl. Pri prvom kontaktu će liječnik svakako još jednom temeljem Vaših zdravstvenih informacija procijeniti jeste li dobar kandidat za ovaj zahvat.