Select Page

Mezoniti – Konci za lifting lica

Za lifting lica više ne trebate ići pod nož! Smeta li vas opuštena koža lica i želite li vratiti svježinu bez dugotrajnog oporavka i kompliciranih kirurških zahvata, ovo je trenutno jedan od najboljih zahvata u svijetu.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA OVAJ TRETMAN FACELIFTA?

Mezoniti konci predstavljaju novi koncept u nekirurškom pomlađivanju lica. Proizvedene su u SAD-u kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja i trenutno su jedan od najpopularnijih tretmana za pomlađivanje faceliftom. One podižu i regeneriraju kožu, djelovanjem dvosmjernih resorptivnih niti.

Sam tretman je vrlo jednostavan, oporavak brz, a rezultati podizanja i regeneracije kože su vidljivi odmah. U našoj poliklinici ovaj zahvat izvode stručnjaci, isključivo iskusni specijalisti za ovakav zahvat.

 

ŠTO JE MOGUĆE TRETIRATI?

Tretmanom istovremeno podižemo i regeneriramo kožu, djelovanjem dvosmjernih resorptivnih niti. Prvenstveno je namijenjen osobama koje žele ispraviti opuštenu kožu i vratiti svježinu bez dugotrajnog oporavka. Krajnji cilj tretmana je reakcija kože na niti, a to je stimulacija kože i kolagena na obnovu i stvaranje fibroznih vlakana koji pojačavaju “armaturu” kože. Ovaj tretman odličan je za osobe koje imaju spuštenu ili opuštenu kožu:

  • srednjeg dijela lica
  • vilice
  • kože vrata
  • obrva

 

PRIPREMA PRIJE TRETMANA

Prvi korak je pregled na kojem liječnik, imajući uvid u trenutno stanje kože i želje pacijenta, može utvrditi očekivanja. Tretman ne zahtijeva posebne pripreme, ali se izvodi u lokalnoj anesteziji i zato je važno spomenuti koje lijekove koristite, moguće kronične i autoimune bolesti, alergije, prijašnje anti-age tretmane i druge informacije koje će liječnik tražiti od Vas vezane uz vaše zdravlje i način života.

 

TRETMAN I POSTUPAK

Tretman se izvodi u lokalnoj anesteziji koja se aplicira na mjestima ” ulaza i izlaza” samih niti, tako da je minimalno bolan. Traje oko sat vremena, niti na mjestu drže resorptivni “čunjići” koje liječnik pri kraju tretmana laganim pritiskom “oblikuje” kako bi postigao potpuni i željeni učinak.

 

OPORAVAK

Nakon tretmana može se pojaviti blagi otok ili modrica, ponekad udubljenje ili nepravilnost na ulaznim točkama koji u pravilu nestaju nakon par dana. Oporavak je vrlo jednostavan, možete se vratiti dnevnim obavezama odmah nakon samog tretmana, ali se ipak treba držati nekih uputa:

  • ulazne i izlazne točke treba mazati antibiotskom masti 2x dnevno kroz 5 dana
  • spavati licem prema gore na povišenom položaju 3-5 dana
  • prati, brijati i sušiti lice najnježnije moguće, bez trljanja, 5 dana
  • izbjegavati izlaganje suncu, solarij i sport visokog intenzitete 2 tjedna
  • snažne prekomjerne pokrete i grimase lica i zahvate na zubima do 3 tjedna
  • izbjegavati masaže i čišćenje lica do 4 tjedna