Select Page

Botox – tretiranje i uklanjanje bora

Ovaj tretman nije bez razloga postao najpoznatiji tretman za uklanjanje bora! Zvijezde diljem svijeta odlučile su se za njega jer brzo i jednostavno vraća mladolik i svjež izgled lica. U našoj poliklinici izvode ga educirani specijalisti s višegodišnjim iskustvom.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA BOTOX TRETMAN?

Botox je najpoznatiji tretman na svijetu za uklanjanje bora. Koriste ga poznate osobe diljem svijeta, ali i ljudi koji žele očuvati svoj mladolik izgled lica oko očiju i čela. Tretman botoxom je jednostavan nekirurški zahvat koji izvodi liječnik tako da injektira botox pod kožu na mjestima gdje želi ukloniti ili umanjiti bore. Učinak Botoxa je vidljiv već nakon nekoliko dana, lice djeluje mlađe i osvježeno.

Osim za uklanjanje bora, botox se uspješno koristi i za probleme pojačanog znojenja (hiperhidroze), o kojem više možete pročitati ovdje.

Tretman botoxom je 100% siguran i nema nikakav štetan utjecaj na zdravlje. Iako pri ovakvom tretmanu postoji mogućnost loše izvedbe s rezultatima koji nisu u skladu s očekivanjima, najčešći razlozi tome su nekvalitetan materijal ili nestručno osoblje. Stoga smo u Poliklinici Jakić odabrali i testirali samo najbolje kako bi naše stručno i certificirano osoblje na Vašem licu ostvarilo željene i očekivane rezultate.

 

ŠTO JE MOGUĆE TRETIRATI?

Botox djeluje tako da jednostavno blokira pokrete koje stvaraju bore na čelu i oko očiju, a najčešće tzv. bore smijalice i bore mrštilice. Prethodno spomenuto, botox se uspješno koristi i pri problemima pojačanog znojenja, što znači da ga je moguće aplicirati i na druge dijelove tijela gdje je tretman potreban.

 

PRIPREMA PRIJE TRETMANA

Posebne pripreme nema. Prije tretmana liječnik će učiniti pregled i na temelju stanja kože odrediti personaliziranu terapiju. Situacije u kojima se odgađa tretman su infekcije, autoimune bolesti, bolesti živca, alergije, a ne preporučujemo ga ni trudnicama ni dojiljama.

 

TRETMAN I POSTUPAK

Tretman je minimalno invazivan i gotovo bezbolan. Tijekom tretmana se radi nekoliko uboda mikro iglicom kroz koju se botox inicira na željeno mjesto. Rezultati su vidljivi kroz 4-7 dana, a učinak traje 3-4 mjeseca kada se tretman može ponoviti kako bi se održao svjež i mladolik izgled. Danas klijentice ne žele „zamrznuti“ izgled već manje vidljive borice, ali sačuvan prirodan izgled – takav tretman zovemo “baby botox”.

 

OPORAVAK

Oporavak nije potreban. U iznimnom slučaju da se pojavi modrica na mjestu uboda, može se prekriti šminkom i nema nikakve prepreke za povratak vašim dnevnim obavezama.

Nuspojave koje se ponekad mogu javiti su glavobolja, privremeno spuštanje očnih kapaka i vrtoglavica, a rjeđe se javlja bolno lice, eritem na mjestima aplikacije ili oslabljenost mišića.

PITANJA I ODGOVORI

Poštovanje, recite mi koliko se puta ovo može ponavljati u životu? Ne bih baš izgledala kao ove pojedine glumice koje su se prebotoxirale pa sad uopće ne liče na sebe… Hvala! – Jana L.

Draga Jana, glumice s podbuhlim licima koje vidite kad se daju primjeri loših estetskih operacija i zahvata, vjerojatno su imale posebne prohtjeve i pretjerale s njima na vlastitu odgovornost. Iako se ovaj zahvat može ponavljati svakih 4-6 mjeseci, svakako taj vremenski razmak mora odrediti Vaš specijalista.