Select Page

Kemijski piling

Ukoliko se želite riješiti plitkih bora na licu, staračkih pjega, promjena u pigmentaciji i ostalih površinskih problema i promjena (akne, ožiljci i sl.) – piling je rješenje. Stanje i problematika kože uvelike uvjetuje vrstu pilinga.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA KEMIJSKI PILING?

Kemijski piling je medicinski tretman tijekom kojeg se na kožu nanosi otopina kiseline u svrhu uklanjanja gornjeg, najčešće oštećenog sloja kože. Time se omogućava obnavljanje kože novim i zdravijim slojem kože, stoga se poboljšava njena tekstura i boja, postaje glatka i vidljiva je pozitivna promjena na površinskim borama. Pilinzi koje koristimo u našoj poliklinici su provjereni i ispitani, među najboljima na tržištu današnjice – Phytic, TCA, Phenol, Dermamelan, Acnelan i Cosmelan.

U nastavku detalja i opisa ovog tretmana, bazirat ćemo se na tzv. TCA piling, koji je trenutno jedan od najinovativnijih načina za brzo i optimalno pomlađivanje kože korištenjem specijalnih formula.


ŠTO JE MOGUĆE TRETIRATI?

TCA se koristi dugi niz godina za tretmane bora na licu, staračkih pjega, promjena u pigmentaciji i ostalih površinskih problema kože kao što su suncem nastala oštećenja i promjene, akne, u rješavanu ožiljaka. TCA pilingom se mogu tretirati i ruke.


PRIPREMA PRIJE TRETMANA

Nema potrebe za prethodnom pripremom kože kod korištenja TCA pilinga.


TRETMAN I POSTUPAK

Tretman se odrađuje u jednom u trajanju od 15 do 45 minuta. Nakon aplikacije TCA pilinga pacijent će osjetiti blagu toplinu ili iritaciju. To nam pokazuje da proizvod djeluje. Liječnik će tražiti prve vidljive znakove djelovanja pilinga (pojava bijele boje poput blage paučine po koži) nakon čega će aplicirati posebnu kremu koja će odmah zaustaviti iritaciju. Nije potrebna sedacija niti anestezija tijekom procedure. Easy TCA se smatra najsigurnijim i najučinkovitijim TCA kemijskim pilingom.


OPORAVAK

Kada se TCA stavi na kožu uzrokuje sušenje i guljenje gornjih slojeva kože kroz period od nekoliko dana. Kada se stara koža oguli otkriva se novi sloj neoštećene kože koji ima glatku teksturu i jednoličnu boju.

Preciznije:
•  prva 2-3 dana osjetit ćete napetost kože lica;
•  3-4 dan nakon aplikacije TCA površinski sloj kože će blago potamnjeti te se prhutanjem oguliti (nikako se ne smiju guliti komadići kože nego ih treba pustiti da otpadnu sami)


Nakon što se vaša stara koža ogulila vaša nova koža će biti svjetla i nježna. Cijeli postupak pilinga se ponavlja jednom svakih tjedan dana kroz 4 tjedna kako bi se postigao željeni efekt.

PITANJA I ODGOVORI

 

Pozdrav. Mogu li očekivati da se koža odmah poboljša nakon tretmana? – Anita L.
Draga Anita, ovisno o težini oštećenja kože, odmah možete očekivati umjereno poboljšanje. Tijekom sliedećih nekoliko mjeseci tekstura koža se nastavlja poboljšavati uz stvaranje novoga kolagena koji dovodi do svježeg izgleda i glađe teksture kože.

Postoje li neka ograničenja vezana za Easy TCA piling? – Marina K.
Draga Marina, po zahvatu se odmah možete vratiti normalnim aktivnostima s naputkom da izbjegavate sunce tijekom 4 tjedna tretmana i bar 2 tjedna od zadnjeg tretmana te prevenciju tamnjenja pomoću sunblock krema zaštitnog faktora 30-50 do 6 tjedana nakon zadnjeg tretmana.
Nakon Easy TCA tretmana koža privremeno nema adekvatnu vlastitu UV zaštitu te je zato potrebno koristiti zaštitne kreme.