Select Page

Lasersko uklanjanje dlačica (Laserska epilacija)

Uklanjanje dlačica je dosadna i naporna životna rutina većine žena. Britvice, vosak i kreme za depilaciju došle su nam u život kao naporna svakodnevnica. Nažalost, ni muškarci nisu uvijek pošteđeni! Zaboravite dlačice uz lasersku terapiju epilacije!

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA LASERSKO UKLANJANJE DLAČICA?

Želite li dugotrajan osjećaj glatke kože bez problema uraslih dlaka? Upoznajte tretman bez dodatnog gubljenja vremena i novaca na britvice, kreme, voskove te druge tretmane koji ne mogu dugotrajnije riješiti problem.
Savjetujemo terapiju laserske epilacije započeti u jesen ili zimu zato što je potreban veći broj tretmana, a tijekom postupka nije dozvoljeno izlaganje suncu ili solariju.


ŠTO JE MOGUĆE TRETIRATI?

Epilacija laserom je najbolji način uklanjanja neželjenih dlačica sa svih dijelova tijela, uključujući:

  • Lice
  • Prsa
  • Leđa
  • Ruke
  • Noge
  • Bikini zona

Također se mogu ukloniti dlačice i sa osjetljivih dijelova kao što su obrazi i područje oko bradavica dojki.


PRIPREMA PRIJE TRERMANA

Za ovaj tretman potrebno je oko 24 sata prije tretmana britvicom odstraniti dlačice s područja koje će se tretirati. Izbjegavajte izlaganje suncu i samotamnjenje prije tretmana barem 7-10 dana ranije, a najbolje do 6 tjedana prije tretmana. Anticelulitne tretmane ne biste trebali imati do 4 tjedna prije tretmana, a najmanje toliko ranije nemojte ni čupati dlačice, depilirati ih voskom ili uklanjati električnim epilatorom.

Kontraindikacije za ovaj tretman su trudnoća i epilepsija. Prije tretmana potrebno je ukloniti kozmetičke preparate na regiji koja će biti tretirana.


TRETMAN I POSTUPAK

Prilikom ovog medicinskog postupka stvara se intenzivno pulsirajuću lasersku zraku koja uklanja neželjene dlačice. Pritom se ne koncentrira samo na uklanjanje postojećih dlačica, nego i sprečavanje njihovog ponovnog rasta.

Lasersku zraku privlači tamna boja folikula dlake. Lasersko svjetlo ulazi u nekoliko milimetara pod kožu sve do korijena dlake kako bi tamo uništio korijen (postupak se zove fototermoliza), te se iz tako oštećenog folikula ne može više razvijati i rasti nova dlaka. Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne, jake dlake i svijetlu kožu.

Tijekom tretmana osjećaju se lagano peckanje na tretiranoj regiji, ali ne u tom intenzitetu koji bi onemogućio daljnji tijek tretmana. Većina pacijanata vrlo dobro podnosi tretman. Na želju pacijenta moguće je nanijeti i anestetsku kremu od koje se gubi bilo kakav osjet boli.


OPORAVAK

Moguće je primijetiti crvenilo ili lagani otok tretiranog područja nekoliko sati po tretmanu, a za ublažavanje savjetujemo hladne obloge ili kreme/losione te namjene. Rijeđe se znaju pojaviti krastice na tretiranom području.
Izlaganje suncu, uporaba solarija te anticelulitnih krema najmanje 2 tjedna prije i poslije tretmana može dovesti do neželjenih posljedica, stoga je obavezno korištenje krema sa SPF 50 i ne izlagati tretiranu regiju suncu ili solariju najmanje 14 dana nakon tretmana laserom.