Select Page

Trajni fileri

Predivno oblikovano lice i usne uz nestanak vidljivih bora – ovo zvuči poput želja koje ima većina žena današnjice. Prepoznajete li ovu misao kao svoju želju, fileri hijaluronske kiseline mogu ih uspješno ispuniti.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA NERESORPTIVNE FILERE?

Trajne filere primjenjujemo kada resorptivni (hijaluronski) fileri ne rješavaju glavni zadatak te zahtjevaju naknadne nadopune. Ovisno o potrebi, naš specijalist određuje se koji će trajni filer koristiti pri tretmanu, a učinci njihove primjene mogu trajati i do 5 godina.

U masi trajnih filera koje tržište nudi, pomnim odabirom i proučavanjem nezavisnih kliničkih studija odlučili smo se za Aquamid i Ellanse filere. Pokazali su se najboljim rješenjima u svim procijenjenim primjenama do sada, a to je upravo ono što želimo za sve naše klijente. S obzirom na njihovu funkciju i primjenu, razlikuju se u nekoliko bitnih elemenata.

 

ŠTO JE MOGUĆE TRETIRATI?

Aquamidom se mogu tretirati usne i defekte lica, dok Ellanse korigira bore i nabore te stimulira vlastiti kolagen tako da doista djeluje na osnovne uzroke starenja lica. Njegovi postupni i dugotrajni učinci daju prirodan i mladolik izgled tretiranog područja.
Ukoliko je u područje koje se planira tretirati bio ubrizgan neki drugi trajni filer, Aquamid se ne smije primijeniti na to mjesto. Ukoliko je na tom mjestu bio korišten resorptivni filer, on se može aplicirati tek nakon što se isti u potpunosti razgradi (nakon 6-12 mjeseci).

 

PRIPREMA PRIJE TRERMANA

Prvi pregled je veoma važan jer specijalist dobiva uvid u trenutno stanje kože, uzima potpunu anamnezu i određuje dalji tijek zahvata. Prije primjene Aquamida preventivno se određuje antibiotska terapija da se isključi mogućnost eventualne infekcije, dok Ellanse nema druge pripreme osim prvog pregleda.

 

TRETMAN I POSTUPAK

Aquamid tretman je zbog djelovanja anestetske kreme minimalno bolan, a traje oko sat i 30 minuta (sa pripremom). Učinak je vidljiv odmah, a volumen koji se postiže jednak je ubrizganoj količini (1:1). Ellanse tretman je također gotovo bezbolan, a traje oko sat vremena s uključenom pripremom.

Rezultati su odmah vidljivi, a njegov učinak je dugotrajan budući da djelujemo na revitalizaciju i obnovu čvrstoće kože prirodnom stimulacijom kolagena.

 

OPORAVAK

Primjenom Aquamida oporavak gotovo i nije potreban. Rijetko se kao nuspojave mogu pojaviti malene modrice i crvenilo na mjestima uboda koji se prekriju šminkom da se pacijent može vratiti svojim dnevnim obvezama.

Primjenom Ellansea ponekad se mogu javiti nuspojave kao što su lokalizirano crvenilo, svrbež ili nastanak malih modrica koje se uspješno kamufliraju šminkom. Preporučuje se izbjegavati vruće kupke i intenzivnu tjelovježbu tijekom 24 sata, kao i prekomjerno izlaganje suncu i UV zračenju tjedan dana nakon tretmana.

PITANJA I ODGOVORI


Koliko dugo traju učinci trajnih filera koje imate u poliklinici? – Maja Š.

Draga Maja, Aquamid ima trajanje do 5 godina, dok Ellanse ima učinak od 1 do 4 godine, ovisno o tome koji Ellanse filer preporuči liječnik. S obzirom na individualan pristup, svakako Vas pozivamo da se naručite na prvi pregled kako bi dobili detaljan odgovor na Vaše pitanje, a s obzirom na svoju kože i područje tretmana.